De functies van een airconditioning

Airconditioning betekent het behandelen van de lucht in een ruimte waarin mensen verblijven om een ​​aangename temperatuur, vochtigheid, reinheid en goede luchtcirculatie te garanderen. In zo’n ruimte voelen mensen zich op hun gemak en presteren ze op hun best! Deze vorm van luchtbehandeling heeft zowel de vorm van koeling als verwarming. Over het algemeen gebruiken we airconditioning om in de zomer een kamer te koelen. Samsung airconditioners zijn standaard warmtepomp airconditioners (omkeerbare airconditioners). Naast koeling bieden ze ook de mogelijkheid om een ​​ruimte te verwarmen.

De volgende 5 kenmerken zijn bepalend voor een ideale en gezonde leefomgeving:

 • Temperatuur

  Een airconditioner handhaaft een constante temperatuur, wat ideaal is voor het organisme: hoe minder het menselijk lichaam onderhevig is aan temperatuurschommelingen, hoe beter het functioneert.
 • Vochtigheid

  Een airco regelt niet alleen de temperatuur. Tijdens warme zomerdagen haalt je airco of warmtepomp ook vocht uit de lucht om zo een aangenaam binnenklimaat te creëren. Algemeen wordt aangenomen dat de ideale luchtvochtigheid in de lucht tussen de 40 en 60% ligt. Moderne airconditioningsystemen zorgen ervoor dat deze luchtvochtigheid altijd behouden blijft.
 • Zuiverheid

  Elke dag komen we in aanraking met vervuilde lucht. Dankzij de filters filtert de airconditioner schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en bacteriën uit deze vervuilde lucht. Een airco zorgt ervoor dat je altijd gezonde lucht inademt.
 • Luchtcirculatie

  Tocht ontstaat doordat de lucht te snel in een ruimte circuleert. Deze tocht zorgt ervoor dat het lichaam of delen ervan afkoelen, wat op zijn beurt verkoudheid veroorzaakt. De huidige airconditioningsystemen zorgen voor aangepaste luchtsnelheden die geen tocht veroorzaken.
 • Ventilatie

  Het is ook mogelijk om de airconditioner alleen in te schakelen om lucht te ventileren. De binnenlucht van een ruimte wordt vervangen door gerecirculeerde gefilterde lucht, zonder koeling of verwarming. Dit geeft op zich al een verfrissend gevoel omdat de lucht in beweging is.